2.5
KILOMÉTER
500
MÉTER SZINTEMELKEDÉS
1
ÓRA SZINTIDŐ
100
TEREPFUTÓ
RAJTIDŐPONT

2025. június 8. 09:00

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

2023.11.02. – 2023.11.30. – 40 Euro vagy 15.500 Forint 2023.12.01. – 2024.12.31. – 45 Euro vagy 17.500 Forint 2024.01.01. – 2024.02.29. – 50 Euro vagy 19.500 Forint 2024.03.01. – 2024.04.15. – 55 Euro vagy 21.500 Forint

RAJTCSOMAG

A rajtcsomag ajándék Salomon technikai póló.

DÍJAZÁS

Minden teljesítő FNSHR érmet kap.

RUN

BEST OF 2023

Válogatott képek a 2023-as Salomon UTH-ról.
RUN
A VERSENYZŐ FELKÉSZÜLTSÉGE

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá, valamint hegyi jártassággal kell rendelkeznie. Külső segítség nélkül kell kezelnie pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat és tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

A Salomon Vertical 500 résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden futónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell minden futónak kiegészítenie a felszerelését.

MOBILTELEFON BEKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN
MINIMUM 0.5 LITER ŰRTARTALMÚ VÍZTARTÁLY, VAGY KULACS
FÉNYKÉPES IGAZOLVÁNY
REGISZTRÁCIÓS DÍJ

2023.11.02. – 2023.11.30. – 40 Euro vagy 15.500 Forint / 2023.12.01. – 2024.12.31. – 45 Euro vagy 17.500 Forint / 2024.01.01. – 2024.02.29. – 50 Euro vagy 19.500 Forint / 2024.03.01. – 2024.04.15. – 55 Euro vagy 21.500 Forint /

VÁLASZTHATÓ PÉNZNEMEK

Az Euróban történő bankkártyás fizetést követően kiállított és e-mailben elküldött számlán feltüntetésre kerül a mindenkori MNB középárfolyamon számolt bruttó Ft végösszeg. A tranzakció során a fizető fél bankja ettől eltérő árfolyammal is számolhat, ezért a tőle levont Forint összege nem feltétlenül egyezik meg a számlán szereplővel.

A REGISZTRÁCIÓ MÓDJA

A versenyre való regisztrációval a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját. Regisztrálni kizárólag az ultratrail.hu oldalon keresztül lehet, 2023. november 2. 12 órától. Az esemény helyszínén regisztrációra nincs mód. A regisztrációs díjat kizárólag bankkártyával lehet megfizetni. A verseny létszámlimitje: 100 fő

A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELEI

A versenyre történő regisztráció kizárólag a jelzett időszakon belül lehetséges. A regisztráció akkor válik érvényesé, ha a regisztrációs díj beérkezik. 2024.04.15. 12 óra után regisztrációt nem áll módunkban elfogadni. A regisztráció lezárta utáni indulásról lásd a Charity menüpontot.

REGISZTRÁCIÓ LEMONDÁSA

A regisztrációt kizárólag emailben (hello@ultratrail.hu) lehet lemondani, 2024. április 15. 12.00 óráig. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. 2024. április 15. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt lemondani. Lemondási határidők és a regisztrációs díj visszatérített százaléka: 80% - december 31-ig, 60% - február 28-ig, 40% -április 15-ig, 0% - április 15 től….

VÁRANDÓSSÁGI SZÜNET

Azok a versenyzők, akik a regisztrációs időszakban várandósok lesznek, átvihetik a regisztrációjukat az 1, vagy 2 évvel későbbi versenyre. A várandóssági szünetet e-mailben lehet kérni a hello@ultratrail.hu címre küldött levéllel. A levélhez csatold orvosod igazolását.

REGISZTRÁCIÓ ÁTADÁSA

A regisztrációt más személy részére kizárólag az átruházási űrlapon lehet átadni, 2024. május 5. 12.00 óráig. A regisztrációs idő utáni (2024. április 20.) átadásoknál a póló méreten változtatni nem tudunk. Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb. 2024. május 5. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt átadni. Az átruházási űrlapot e-mailben lehet kérni a hello@ultratrail.hu címre küldött levéllel.

TÁVMÓDOSÍTÁS

A távváltoztatási kérelmet kizárólag emailben (hello@ultratrail.hu) lehet kérni, 2024. május 5. 12.00 óráig. Távváltoztatás hosszabb távra: ha a versenyző hosszabb távra szeretné módosítani a regisztrációját, köteles a két táv közti nevezési díj különbözetet átutalással megfizetni.

A REGISZTRÁCIÓS DÍJ TARTALMA

A rajtcsomagban Salomon technikai póló /// névreszóló rajtszám /// itiner /// időmérés /// ingyenes képek /// a teljesítőknek FNSHR érem /// zuhanyzási lehetőség és meleg étel a célban /// 27% ÁFA /// a verseny.

RAJTCSOMAG ÉS RAJTSZÁM

A rajtcsomag átvételkor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagod nem tudod átvenni! A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elöl kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni: rajt- és célterületre, frissítőpontokra, egyéni frissítődhöz, poggyászmegőrzőhöz, pihenőterületre, zuhanyzóhoz, masszázshoz, meleg ételhez a célban.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés CheckpointSystem chippel történik. Az időmérő chipnek letéti letéti díja nincs. A chip megőrzése és visszajutattása a versenyző felelőssége.

FRISSÍTŐPONTOK

Ezen a versenyen nincs frissítőpont.

NŐI HIGIÉNIAI TERMÉKEK A VERSENYKÖZPONTBAN

A versenyközpontot felszereltük női higiéniás termékekkel (tampon, betét). Ha szükséged van rá, akkor kérd a női önkéntesek segítségét.

ELSŐSEGÉLY PONTOK

A rajtban elsősegélypontot működtetünk, ahol szakképzett személyzet látja el a sérülteket. Ha megsérülsz és nem tudod folytatni a versenyt, hívd a rajtszámon látható telefonszámot! Ne feledd, hogy a terep nehézsége miatt a segítség lassabban érkezhet mint lakott területen. Minden résztvevő kötelessége a segítségnyújtás! Az elsősegélypont személyzete jogosult kizárni a versenyből bármely résztvevőt, aki sérülése okán nem tudja folytatni a versenyt.

LIMITIDŐ

A verseny limitideje 1 óra. A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt.

PIHENŐHELY ÉS ZUHANYZÓK

A szervezők pihenőhelyet és zuhanyzót működtetnek a rajtcsomag felvételi helyen.

ÚTVONALJELÖLÉS

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük.

BÜNTETÉS ÉS KIZÁRÁS

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint: Az útvonal komoly levágása: 1 óra büntetés. /// Az útvonal rövid levágása: 15 perc büntetés. /// Hiányos kötelező felszerelés: Azonnali kizárás. /// Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása: Azonnali kizárás. /// Szemetelés: Azonnali kizárás. /// Tiszteletlen viselkedés: Azonnali és életre szóló kizárás. /// Csalás: Azonnali és életre szóló kizárás. /// Rajtszám letakarása: 15 perc büntetés. /// Rajtszám helytelen viselése: 15 perc büntetés. /// A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása: Azonnali kizárás. /// Limitidőn túli beérkezés: Azonnali kizárás. /// Segítségnyújtás elmulasztása: Azonnali kizárás. /// A 15 perces és 1 órás büntetés az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz a résztvevőnek meg kell állnia, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatja. /// A táblázatban nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.

ÓVÁS

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

HELYSZÍNEK ÉS ÚTVONAL MÓDOSÍTÁSA, A VERSENY TÖRLÉSE

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2024. április 1. előtt törölni kell, a Szervezők a következő 3 opciót kínálják fel a regisztrált futók számára:

  1. A regisztráció átirányítható a 2025-ös UTH-ra. Ebben az esetben a 2024-es nevezési díjuk teljes egészében fedezi a 2025-ös versenyen való részvételt, melyre garantált a helyük.
  2. Egy, a Szervezők által vezetett folyószámlára kerül a befizetett nevezési díjuk, amit időkorlát nélkül, teljes egészében felhasználhatnak más, a Szervezők által rendezett versenyen. Ebben az esetben nincs garantált helyük a 2025-es UTH-n.
  3. Kérik a nevezési díjuk 50%-nak visszautalását..

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2024. április 1. és 2024. május 1. között törölni kell, nevezési díjat a Szervezők nem fizetnek vissza, de a befizetett nevezési díjak 50%-a időkorlát nélkül felhasználható bármely, a Szervezők által rendezett versenyen.

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2024. május 1. után törölni kell, a Szervezők semmilyen módon nem tudnak visszautalni/jóváírni a befizetett nevezési díjakból a regisztrált futók számára.

KÉZIKÖNYV

A Kézikönyv, mely tartalmazza a rajt/cél, rajtcsomag felvétel, és poggyászmegőrzés helyét, limitidőket, az elsősegélyhelyek, ellenőrző és frissítőpontok helyét valamint a verseny útvonalát letölthető 2024. május 10-től.

FOTÓK & VIDEÓK

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

ÁLLATOK

Tilos a versenyen bármilyen állattal indulni.

[/vc_column]

MAMUTFENYŐ SZINTŰ TÁMOGATÓNK

TÖLGYFA SZINTŰ TÁMOGATÓINK

NYÍRFA SZINTŰ TÁMOGATÓINK

MÉDIAPARTNEREINK

TRAILPARTNEREINK