111
KILOMÉTER
4200
MÉTER SZINTEMELKEDÉS
20
ÓRA SZINTIDŐ
300
TEREPFUTÓ
RAJTIDŐPONT

2025. június 8. 0 óra 0 perc (szombatról vasárnapra, éjfélkor).

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

2023.11.02. – 2023.11.30. – 120 Euro vagy 47.000 Forint 2023.12.01. – 2024.12.31. – 130 Euro vagy 51.000 Forint 2024.01.01. - 2024.02.29. - 140 Euro vagy 55.000 Forint 2024.03.01. - 2024.04.15. - 150 Euro vagy 59.000 Forint

RAJTCSOMAG

A rajtcsomag ajándék Salomon technikai póló, karmelegítő, vagy csősál (választható).

DÍJAZÁS

Minden teljesítő FNSHR érmet vagy hűtőmágnest kap (választható).

SUB 15

A 15 órán belüli teljesítők SUB 15 érmet kapnak (a befutóérmen túl).

RUN

BEST OF 2023

Válogatott képek a 2023-as Salomon UTH-ról.
A VERSENYZŐ FELKÉSZÜLTSÉGE

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá, valamint hegyi jártassággal kell rendelkeznie. Külső segítség nélkül kell kezelnie pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat és tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.

FÉLIG ÖNELLÁTÓ ESEMÉNY

Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a futó két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy az időjárás okozta) önmaga oldja meg. Ehhez a következőket kell betartania minden futónak: A verseny kezdetétől a végéig magánál kell tartania a kötelező felszerelését (lásd felszerelések). A pályabírók a verseny ideje alatt bármikor ellenőrizhetik azt. Az a futó aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnal kizárásra kerül. A frissítőpontot elhagyva a futónak biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a következő frissítőpontig elegendő. Személyes asszisztenciát a futók kizárólag a frissítőpontokon vehetnek igénybe. Versenyen kívüli személy nem kísérheti a futót.

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

A Salomon Ultra-Trail® Hungary résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden futónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell minden futónak kiegészítenie a felszerelését. A szervezők az időjárás előrejelzés alapján határozzák meg, hogy normál, vagy esős, hideg kötelező felszerelést írnak elő, és erről a résztvevőket a rajtcsomagfelvétel előtt értesítik.

NORMÁL IDŐJÁRÁS ESETÉN

fejlámpa

minimum 1 liter űrtartalmú víztartály, vagy kulacs

fényképes igazolvány

mobiltelefon bekapcsolt állapotban

kapucnis esőkabát (a versenyző méretében)

ESŐS, HIDEG IDŐJÁRÁS ESETÉN
A normál felszerelés, plusz az alábbiak

sapka vagy csősál

hosszú ujjú felső (a versenyző méretében)

izolációs fólia, minimum 140 x 200 cm

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

2023.11.02. – 2023.11.30. – 120 Euro vagy 47.000 Forint / 2023.12.01. – 2024.12.31. – 130 Euro vagy 51.000 Forint / 2024.01.01. - 2024.02.29. - 140 Euro vagy 55.000 Forint / 2024.03.01. - 2024.04.15. - 150 Euro vagy 59.000 Forint /

VÁLASZTHATÓ PÉNZNEMEK

Az Euróban történő bankkártyás fizetést követően kiállított és e-mailben elküldött számlán feltüntetésre kerül a mindenkori MNB középárfolyamon számolt bruttó Ft végösszeg. A tranzakció során a fizető fél bankja ettől eltérő árfolyammal is számolhat, ezért a tőle levont Forint összege nem feltétlenül egyezik meg a számlán szereplővel.

A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELEI

A versenyre történő regisztráció kizárólag a jelzett időszakon belül lehetséges. A regisztráció akkor válik érvényesé, ha a regisztrációs díj beérkezik. 2024.04.15. 12 óra után regisztrációt nem áll módunkban elfogadni. A regisztráció lezárta utáni indulásról lásd a Charity menüpontot.

REGISZTRÁCIÓ LEMONDÁSA

A regisztrációt kizárólag emailben (hello@ultratrail.hu) lehet lemondani, 2024. április 15. 12.00 óráig. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. 2024. április 15. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt lemondani. Lemondási határidők és a regisztrációs díj visszatérített százaléka: 80% - december 31-ig, 60% - február 28-ig, 40% -április 15-ig, 0% - április 15 től….

VÁRANDÓSSÁGI SZÜNET

Azok a versenyzők, akik a regisztrációs időszakban várandósok lesznek, átvihetik a regisztrációjukat az 1, vagy 2 évvel későbbi versenyre. A várandóssági szünetet e-mailben lehet kérni a hello@ultratrail.hu címre küldött levéllel. A levélhez csatold orvosod igazolását.

REGISZTRÁCIÓ ÁTADÁSA

A regisztrációt más személy részére kizárólag az átruházási űrlapon lehet átadni, 2024. május 5. 12.00 óráig. A regisztrációs idő utáni (2024. április 20.) átadásoknál a póló méreten változtatni nem tudunk. Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb. 2024. május 5. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt átadni. Az átruházási űrlapot e-mailben lehet kérni a hello@ultratrail.hu címre küldött levéllel.

TÁVMÓDOSÍTÁS

A távváltoztatási kérelmet kizárólag emailben (hello@ultratrail.hu) lehet kérni, 2024. május 5. 12.00 óráig. Távváltoztatás hosszabb távra: ha a versenyző hosszabb távra szeretné módosítani a regisztrációját, köteles a két táv közti nevezési díj különbözetet átutalással megfizetni. Távváltoztatás rövidebb távra: ha a versenyző rövidebb távra szeretné módosítani a regisztrációját, a két táv közti nevezési díj különbözetet a szervezők nem fizetik vissza.

A REGISZTRÁCIÓS DÍJ TARTALMA

A rajtcsomagban Salomon technikai póló, karmelegítő, vagy csősál (választható) /// névreszóló rajtszám /// itiner /// időmérés /// frissítés a verseny során ///egyéni csomag kiszállítása Pilisszentlélekre (36km) és Lepencére (64km) /// meleg étel és kávé Pilismaróton (45km) és Pilisszentlászlón (73km) /// maszázs és kinezotape kezelés Pilismaróton (45km) és Lepencén (64km) /// fejlámpa cserepont Dobogókőn (20km) /// ingyenes képek /// a teljesítőknek FNSHR érem vagy hűtőmágnes (választható) /// SUB 15 érem a 15 órán belüli teljesítőknek /// masszázs, zuhanyzási lehetőség és meleg étel a célban /// 27% ÁFA /// a verseny.

RAJTCSOMAG ÉS RAJTSZÁM

A rajtcsomag átvételkor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagod nem tudod átvenni! A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elöl kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni: rajt- és célterületre, frissítőpontokra, egyéni frissítődhöz, poggyászmegőrzőhöz, pihenőterületre, zuhanyzóhoz, masszázshoz, meleg ételhez a célban.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés CheckpointSystem chippel történik. Az időmérő chipnek letéti letéti díja nincs. A chip megőrzése és visszajutattása a versenyző felelőssége.

VERSENY A VERSENYBEN: PETZL LIGHTMARE

A Petzl Lightmare-re külön regisztrálnod nem kell, azon minden, a Salomon Ultra-Trail® Hungary-n induló és célba érő nő és férfi futó automatikusan részt vesz. Az a nő és férfi aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a Lajosforrás (időmérőpont) – Dobogókő (frissítőpont) szakaszt (10.5km), 1-1 Petzl Swift RL fejlámpát nyer.

PETZL LÁMPACSERE PONT

Támogatónk, a Petzl cserelámpákat biztosít a Dobogókői ponton. Ha a Rajt és Dobogókő közt lemerült vagy elromlott a lámpád, egyszerűen add le a pontszemélyzetnek és kérj egy cserelámpát. A cserelámpát célbaérkezés után a Versenyközpontban tudod leadni, ugyanitt kapod vissza lemerült, hibás lámpád.

FRISSÍTŐPONTOK

20.2 km – Dobogókő /// 35.7 km – Pilisszentlélek (folyadék) /// 44.7 km – Pilismarót /// 54.1 km – Dömös (folyadék) /// 63.9 km – Lepence /// 72.8 km – Pilisszentlászló /// 81.4 km – Visegrád (folyadék) /// 92.1 km – Pap-rét /// 105.4 km Skanzen

EGYÉNI FRISSÍTŐ

Az egyéni frissítődet csak a rajtcsomagban kapott tasakokban tudod leadni a rajtcsomagfelvételi helyen. A tasakra jól látható helyre ragaszd fel a matricát és lezárt állapotban add le! (Nem szállítunk ki semmilyen tárgyat ami nem fér bele a tasakba.) A tasak mérete 30x40cm. Az egyéni frissítőket a rajtcsomagfelvételi időkben tudod leadni (lásd Program). A tasakokat a szervezők szállítják ki Pilisszentlélekre (35.7km) és Lepencére (63.9km), ahol a rajtszámod alapján kapod majd meg. Ha nem használod fel teljes egészében a tartalmát, a pontok zárása után visszaszállítjuk Szentendrére. Az egyéni frissítő visszavétele Szentendrén: A tasakot kizárólag a rajtszámod felmutatásával kapod vissza a csomagleadásnál, május 19-én 22 óráig. A fel nem vett tasakokat a résztvevő kérésére és költségére postázzuk június 30-ig, ezután jótékony célra fordítjuk.

FRISSÍTŐPONTOK MŰKÖDÉSE

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kólát, sós és édes kekszeket, csokoládét, banánt, almát,kovászos uborkát, olivabogyót, aszalt gyümölcsöt, kolbászt, kenyeret és sajtot , Pilismaróton és Pilisszentlászlón levest és kávét kínálunk. A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz. Legyél zöld, legyen saját poharad!

NŐI HIGIÉNIAI TERMÉKEK A FRISSÍTŐPONTOKON ÉS A VERSENYKÖZPONTBAN

A frissítőpontokat és a versenyközpontot felszereltük női higiéniás termékekkel (tampon, betét). Ha szükséged van rá, akkor kérd a női önkéntesek segítségét.

MASSZÁZS ÉS KINEZOTAPE PONTOK

A verseny során Pilismaróton (45km) és Lepencén (64km) masszázs és kinezotape pontokat működtetünk.

ELSŐSEGÉLY PONTOK

Az útvonalon több elsősegélypontot működtetünk, ahol szakképzett személyzet látja el a sérülteket. Ezeket a pontokat az itineren és a rajtszámon is láthatod. Ha megsérülsz és nem tudod folytatni a versenyt, hívd a rajtszámon látható telefonszámot! Ne feledd, hogy a terep nehézsége miatt a segítség lassabban érkezhet mint lakott területen. Minden résztvevő kötelessége a segítségnyújtás! Az elsősegélypont személyzete jogosult kizárni a versenyből bármely résztvevőt, aki sérülése okán nem tudja folytatni a versenyt.

ELLENŐRZŐPONTOK

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.

LIMITIDŐ

A verseny limitideje 20 óra. Az ellenőrzőpontok limitideje megtalálható a Kézikönyvben és az itineren.A limitidőket úgy kalkuláltuk, hogy a max limitidőket teljesen kihasználva lehessen teljesíteni a versenyt. Az a résztvevő, aki limitidő után ér be egy ellenőrzőpontra, a versenyt nem folytathatja.A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt vagy módosítsák a limitidőket.

PIHENŐHELY ÉS ZUHANYZÓK

A szervezők pihenőhelyet és zuhanyzót működtetnek a rajtcsomag felvételi helyen. Itt található a résztvevők számára ingyenesen igénybe vehető masszázs is.

ÚTVONALJELÖLÉS

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük. Az éjszakai szakaszon a tájékozódást fényvisszaverő szalaggal is segítjük.

BÜNTETÉS ÉS KIZÁRÁS

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint: Az útvonal komoly levágása: 1 óra büntetés. /// Az útvonal rövid levágása: 15 perc büntetés. /// Hiányos kötelező felszerelés: Azonnali kizárás. /// Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása: Azonnali kizárás. /// Szemetelés: Azonnali kizárás. /// Tiszteletlen viselkedés: Azonnali és életre szóló kizárás. /// Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…): Azonnali és életre szóló kizárás. /// Rajtszám letakarása: 15 perc büntetés. /// Rajtszám helytelen viselése: 15 perc büntetés. /// Ellenőrzőpont kihagyása: Azonnali kizárás. /// A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása: Azonnali kizárás. /// Limitidőn túli beérkezés: Azonnali kizárás. /// Segítségnyújtás elmulasztása: Azonnali kizárás. /// A 15 perces és 1 órás büntetés az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz a résztvevőnek meg kell állnia, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatja. /// A táblázatban nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.

ÓVÁS

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

HELYSZÍNEK ÉS ÚTVONAL MÓDOSÍTÁSA, A VERSENY TÖRLÉSE

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2024. április 1. előtt törölni kell, a Szervezők a következő 3 opciót kínálják fel a regisztrált futók számára:

  1. A regisztráció átirányítható a 2025-ös UTH-ra. Ebben az esetben a 2024-es nevezési díjuk teljes egészében fedezi a 2025-es versenyen való részvételt, melyre garantált a helyük.
  2. Egy, a Szervezők által vezetett folyószámlára kerül a befizetett nevezési díjuk, amit időkorlát nélkül, teljes egészében felhasználhatnak más, a Szervezők által rendezett versenyen. Ebben az esetben nincs garantált helyük a 2025-es UTH-n.
  3. Kérik a nevezési díjuk 50%-nak visszautalását..

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2024. április 1. és 2024. május 1. között törölni kell, nevezési díjat a Szervezők nem fizetnek vissza, de a befizetett nevezési díjak 50%-a időkorlát nélkül felhasználható bármely, a Szervezők által rendezett versenyen.

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2024. május 1. után törölni kell, a Szervezők semmilyen módon nem tudnak visszautalni/jóváírni a befizetett nevezési díjakból a regisztrált futók számára.

KÉZIKÖNYV

A Kézikönyv, mely tartalmazza a rajt/cél, rajtcsomag felvétel, és poggyászmegőrzés helyét, limitidőket, az elsősegélyhelyek, ellenőrző és frissítőpontok helyét valamint a verseny útvonalát letölthető 2024. május 10-től.

FOTÓK & VIDEÓK

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

ÁLLATOK

Tilos a versenyen bármilyen állattal indulni.

MAMUTFENYŐ SZINTŰ TÁMOGATÓNK

TÖLGYFA SZINTŰ TÁMOGATÓINK

NYÍRFA SZINTŰ TÁMOGATÓINK

MÉDIAPARTNEREINK

TRAILPARTNEREINK