SALOMON ULTRA-TRAIL® HUNGARY

112

kilométer

300

futó

Rajtidőpont

2020. május 31. 0 óra 0 perc  (szombatról vasárnapra, éjfélkor).

Kvalifikáció

A Salomon Ultra-Trail® Hungary teljesítése 5 UTMB / ITRA pontot ér.
4200

méter szintemelkedés

0

eldobott pohár

SzIntidő

20 óra.

Díjazás

Minden teljesítő  FNSHR érmet kap, távonként az első 3 nő és férfi külön díjazást kap. A szintidőn túl beérkezők nem kapnak díjazást.

ÚTVONAL

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyző felkészültsége

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá, valamint hegyi jártassággal kell rendelkeznie. Külső segítség nélkül kell kezelnie pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat és tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.

Félig önellátó esemény

Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a futó két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy az időjárás okozta) önmaga oldja meg. Ehhez a következőket kell betartania minden futónak: A verseny kezdetétől a végéig magánál kell tartania a kötelező felszerelését (lásd felszerelések). A pályabírók a verseny ideje alatt bármikor ellenőrizhetik azt. Az a futó aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnal kizárásra kerül. A frissítőpontot elhagyva a futónak biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a következő frissítőpontig elegendő. Személyes asszisztenciát a futók kizárólag a frissítőpontokon vehetnek igénybe. Versenyen kivüli személy nem kísérheti a futót.

Kötelező felszerelés

A Salomon Ultra-Trail® Hungary résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden futónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell minden futónak kiegészítenie a felszerelését.

2 db fejlámpa

Mobiltelefon bekapcsolt állapotban

minimum 1 literes víztartály és pohár, vagy minimum két fél literes kulacs

Szél vagy esőkabát a futó méretében

fényképes igazolvány

izolációs fólia, minimum 140 x 200 cm

Ajánlott felszerelés

Készpénz

váltóruha

napkrém

REGISZTRÁCIÓ

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

2019.11.04. – 2020.04.01. – 23.000 Ft / 80 EUR

A regisztráció kritériuma

A regisztrációhoz szükséges: 2017 január 1. és a regisztráció napja közt teljesített, minimum 2 ITRA (ITRA International Trail Running Association) pontot adó verseny. A regisztráció során a jelentkezőnek meg kell adni a versenyt, ahol a pontjait kapta.

A regisztráció módja

A versenyre való regisztrációval a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját. Regisztrálni kizárólag az ultratrail.hu oldalon keresztül lehet, 2019. november 4. 12 órától. Az esemény helyszínén regisztrációra nincs mód. A regisztrációs díjat kizárólag banki vagy PayPal átutalással lehet megfizetni. A postai befizetéseket adományként kezeljük. A verseny létszámlimitje: 300 fő

A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELEI

A versenyre történő regisztráció kizárólag a jelzett időszakon belül lehetséges. A regisztráció akkor válik érvényesé, ha a nevezési időszaknak megfelelő regisztrációs díj a megadott számlára 4 napon belül (de legkésőbb 2020. április 4. 12.00-ig) beérkezik. Ha a regisztráció utáni 4. napon nem érkezett be a regisztrációs díj, töröljük regisztrációdat. A regisztrációs időszakok végén azokat a regisztrációkat, amihez nem tartozik befizetés, töröljük. 2020.04.01. 12 óra után regisztrációt nem áll módunkban elfogadni. A regisztráció lezárta utáni indulásról lásd a Charity menüpontot. A regisztrációs díjat a következő számlára kérjük átutalni: Budapest Bank 10101126-57307300-01004000 mollis pluvia kft.

REGISZTRÁCIÓ LEMONDÁSA

A regisztrációt kizárólag emailben ([email protected], a számlaszám megadásával) lehet lemondani, 2020. március 1. 12.00 óráig. Lemondás esetén a regisztrációs díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 3.000 Ft / 10 Euro kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. 2020. március 1. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt lemondani.

REGISZTRÁCIÓ ÁTADÁSA

A regisztrációt más személy részére kizárólag emailben ([email protected]) lehet átadni, 2020. május 1. 12.00 óráig. A regisztrációs idő utáni (2020. április 1.) átadásoknál a póló méreten változtatni nem tudunk. A regisztráció átadásának költsége nincs.  Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb. 2020. május 1. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt átadni.

A REGISZTRÁCIÓS DÍJ TARTALMA

Salomon technikai póló (a rajtcsomagban) /// névre szóló rajtszám /// itiner /// időmérés  /// frissítés a verseny során ///egyéni csomag kiszállítása Pilisszentlélekre és Lepencére /// meleg étel Pilismarótón és Pilisszentlászlón /// ingyenes képek /// FNSHR érem (a teljesítőknek) /// masszázs, zuhanyzási lehetőség és meleg étel a célban /// 27% ÁFA /// a verseny.

Rajtcsomag és rajtszám

A rajtcsomag átvételkor  fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagod nem tudod átvenni!  A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elöl kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni: rajt- és célterületre, frissítőpontokra, egyéni frissítődhöz, poggyászmegőrzőhöz, pihenőterületre, zuhanyzóhoz, masszázshoz, meleg ételhez a célban.

Időmérés

Az időmérés CheckpointSystem chippel történik. Az időmérő chip letéti díja 5.000 Ft, melyet rajtcsomagátvételkor kell letétbe helyezni. Pontos összeget kérünk, 1 darab 5.000 Ft-os bankjegyet. A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként. A letéti díjat a chip leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A chip megőrzése és visszajutattása a versenyző felelőssége.

Verseny a versenyben: Petzl Lightmare

A Petzl Lightmare-re külön regisztrálnod nem kell, azon minden, a Salomon Ultra-Trail® Hungary-n induló és célba érő nő és férfi futó automatikusan részt vesz. Az a nő és férfi aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a Lajosforrás (időmérőpont) – Dobogókő (frissítőpont) szakaszt (10.5km), 1-1 Petzl Nao+ fejlámpát nyer.

Petzl lámpacsere pont

Támogatónk, a Petzl cserelámpákat biztosít a Dobogókői ponton. Ha a Rajt és Dobogókő közt lemerült vagy elromlott a lámpád, egyszerűen add le a pontszemélyzetnek és kérj egy cserelámpát. A cserelámpát célbaérkezés után a Versenyközpontban tudod leadni, ugyanitt kapod vissza lemerült, hibás lámpád.

Óratöltőpont

A Suunto, a Polar és a Garmin hazai forgalmazóinak köszönhetően a pilismaróti és a pilisszentlászlói ponton fel tudod tölteni az órád. A támogatott óratípusokat a verseny Facebook eseménynél tesszük közé a verseny napja előtt 10 nappal.

FRISSÍTÉS ÉS ELSŐSEGÉLY

Frissítőpontok

20.2 km – Dobogókő /// 35.7 km – Pilisszentlélek (folyadék) /// 44.7 km – Pilismarót /// 54.1 km – Dömös (folyadék) /// 63.9 km – Lepence /// 72.8 km – Pilisszentlászló /// 81.4 km – Visegrád (folyadék) /// 92.1 km – Pap-rét /// 105.4 km Skanzen (folyadék)

Egyéni frissítő

Az egyéni frissítődet csak a rajtcsomagban kapott tasakokban tudod leadni a rajtcsomagfelvételi helyen. A tasakra jól láthatóan helyre ragaszd fel a matricát és lezárt állapotban add le! (Nem szállítunk ki semmilyen tárgyat ami nem fér bele a tasakba.) A tasak mérete 30x40cm. Az egyéni frissítőket a rajtcsomagfelvételi időkben tudod leadni (lásd Program). A tasakokat a szervezők szállítják ki Pilisszentlélekre (35.7km) és Lepencére (63.9km), ahol a rajtszámod alapján kapod majd meg. Ha nem használod fel teljes egészében a tartalmát, a pontok zárása után visszaszállítjuk Szentendrére. Az egyéni frissítő visszavétele Szentendrén: A tasakot kizárólag a rajtszámod felmutatásával kapod vissza a csomagleadásnál, május 31-én 21 óráig. A fel nem vett tasakokat a résztvevő kérésére és költségére postázzuk június 30-ig, ezután jótékony célra fordítjuk.

Frissítőpontok működése

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kólát, sós és édes kekszeket, csokoládét, banánt, almát,kovászos uborkát, olivabogyót, aszalt gyümölcsöt, kolbászt, kenyeret és sajtot kínálunk. Pilismaróton és Pilisszentlászlón levest adunk. A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz. Legyél zöld, legyen saját poharad!

Elsősegély pontok

Az útvonalon több elsősegélypontot működtetünk, ahol szakképzett személyzet látja el a sérülteket. Ezeket a pontokat az itineren és a rajtszámon is láthatod. Ha megsérülsz és nem tudod folytatni a versenyt, hívd a rajtszámon látható telefonszámot! Ne feledd, hogy a terep nehézsége miatt a segítség lassabban érkezhet mint lakott területen. Minden résztvevő kötelessége a segítségnyújtás! Az elsősegélypont személyzete jogosult kizárni a versenyből bármely résztvevőt, aki sérülése okán nem tudja folytatni a versenyt.

ELLENŐRZŐPONTOK ÉS LIMITIDŐK

Ellenőrzőpontok

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.

Limitidő

A verseny limitideje 20 óra. Az ellenőrzőpontok limitideje megtalálható a Kézikönyvben és az itineren.A limitidőket úgy kalkuláltuk, hogy a max limitidőket teljesen kihasználva lehessen teljesíteni a versenyt. Az a résztvevő, aki limitidő után ér be egy ellenőrzőpontra, a versenyt nem folytathatja.A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt vagy módosítsák a limitidőket.

SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

Pihenőhely és zuhanyzók

A szervezők pihenőhelyet és zuhanyzót működtetnek a rajtcsomag felvételi helyen. Itt található a résztvevők számára ingyenesen igénybe vehető masszázs is.

Útvonaljelölés

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük. Az éjszakai szakaszon a tájékozódást fényvisszaverő szalaggal is segítjük.

Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint: Az útvonal komoly levágása: 1 óra büntetés. /// Az útvonal rövid levágása:  15 perc büntetés. /// Hiányos kötelező felszerelés: Azonnali kizárás. /// Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása:  Azonnali kizárás. /// Szemetelés:  Azonnali kizárás. /// Tiszteletlen viselkedés:  Azonnali és életre szóló kizárás. /// Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…): Azonnali és életre szóló kizárás. /// Rajtszám letakarása:  15 perc büntetés. /// Rajtszám helytelen viselése:  15 perc büntetés. /// Ellenőrzőpont kihagyása:  Azonnali kizárás. /// A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása:  Azonnali kizárás. /// Limitidőn túli beérkezés:  Azonnali kizárás. /// Segítségnyújtás elmulasztása:  Azonnali kizárás. /// A 15 perces és 1 órás büntetés az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz a résztvevőnek meg kell állnia, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatja. /// A táblázatban nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.

Óvás

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Ha a verseny előtti 15 napon belül, kívülálló események miatt a versenyt törölni kell, a Szervezők a regisztrációs díj 50%-át utalják vissza a résztvevők számára. Ha a versenyt időjárási okokból vagy bármilyen más okból törölni kell vagy meg kell szakítani, a regisztrációs díjat a Szervezők nem utalják vissza a résztvevők számára.

Kézikönyv

A Kézikönyv, mely tartalmazza a rajt/cél, rajtcsomag felvétel, és poggyászmegőrzés helyét, limitidőket, az elsősegélyhelyek, ellenőrző és frissítőpontok helyét valamint a verseny útvonalát letölthető 2019. május 20-tól.

Fotók & videók

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

Állatok

Tilos a versenyen bármilyen állattal indulni.