Image Alt

Ultratrail.hu

TRAIL PARTNERÜNK: KOKAVA TRAIL

A Kokava Trail  terep marathon szeptember 7-8-án megrendezésre a szlovákiai Veporské és Stolické vrchy hegységben A versenyt a SLOVAK ULTRA TRAIL rendezi.

A verseny tovább visszi a szlovákiai hossú távú túrák hagyományát, így a Utekáčska horská stovka-t mely 1977 és 1996, és a Hriňovská stovka-t, melynek útvonala nagy részben egyezik a Kokava Trail útvonalával és a szervező csapat is azonos.

A Kokava Trail egy 78 kilométeres útvonalon mutatja be Szlovákia szépségét, a teljes szintemelkedés 3.300 méter.

A rajthely (Námestie 1. mája tér, Kokava nad Rimavicou) és az ugyanitt található cél között hosszú út vezet a festői tájon, panorámás kilátással, szétszórt kis falvakkal és természeti látnivalókkal. A pálya, ahogy az a hegyi ultramaratonoknál megszokott, változatos. Jelentősek a nagy rétek. Az erdei ösvények és utak a pálya újabb részét képezik. Az aszfaltozott utak a 78 km-es pálya mintegy 10%-át teszik ki, a leghosszabb aszfaltos szakasz 1,2 km-rel a Kokava nad Rimavicou-tól induló pálya. Nincsenek igazán technikailag nehéz szakaszok az útvonalban, de számoljatok több meredek emelkedővell és lejtővel, a leghosszabb emelkedől Málinectől Brložnóig tart. A pálya legmagasabb pontja a Drahová csúcsa (1118 méter).

Az útvonalon 6 frissítőpont várja a résztvevőket, ezek 1 Utekáčban, 2 egy családi panziónál (Kokava – Línia), 3 Bratkovica kis falujában, 4 Táňovo közelében, 5 Málinec faluban és 6 az információs központban Ďubákovo faluban. Az előkészületekben és magában a verseny lebonyolításában a szervezők együttműködnek a helyi futókkal és önkéntesekkel Lučenecből, Utekáčból, Besztercebányáról és természetesen Kokava nad Rimavicouból.

A Kokava Trail 2024 része a 10-ik Slovak Ultratrail League-nek. A teljesítés 3 ITRA pontot ér, a verseny része  ITRA National League-nek.

 

BASIC INFORMATION

Verseny típusaHegyi marathon
Rendező     O.z. SLOVAK ULTRA TRAIL
Edition1.
Dátum2024 Szeptember 7-8.
HelyszínVeporské vrchy, Stolické vrchy hegységek
Útvonal78 km / +3300 m
StartKokava nad Rimavicou, Námestie 1. mája tér
Rajt idő07.00 CET
Útvonal infóMinden infó elérhető az útvonalról itt
Frissítő pontok6
CélKokava nad Rimavicou, Námestie 1. mája tér
Szintidő18,5 óra
Webwww.kokavatrail.sk
FacebookLink
InstagramLink
E-mailkokavatrail@gmail.com