54
KILOMÉTER
1800
MÉTER SZINTEMELKEDÉS
10
ÓRA SZINTIDŐ
450
TEREPFUTÓ
RAJTIDŐPONT

2022. június 5. 09.00

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

25.500 Ft

KVALIFIKÁCIÓ

A Salomon Szentendre Trail teljesítése 2 UTMB / ITRA pontot ér.

RAJTCSOMAG

A rajtcsomag ajándék Salomon technikai póló, karmelegítő, vagy csősál (választható).

DÍJAZÁS

Minden teljesítő FNSHR érmet vagy hűtőmágnest kap (választható).

RUN
01

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

02

REGISZTRÁCIÓ

03

FRISSÍTŐ ÉS ELSŐSEGÉLYPONTOK

04

ELLENŐRZŐPONTOK ÉS LIMITIDŐK

01

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A VERSENYZŐ FELKÉSZÜLTSÉGE

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá, valamint hegyi jártassággal kell rendelkeznie. Külső segítség nélkül kell kezelnie pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat és tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.

FÉLIG ÖNELLÁTÓ ESEMÉNY

Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a futó két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy az időjárás okozta) önmaga oldja meg. Ehhez a következőket kell betartania minden futónak: A verseny kezdetétől a végéig magánál kell tartania a kötelező felszerelését (lásd felszerelések). A pályabírók a verseny ideje alatt bármikor ellenőrizhetik azt. Az a futó aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnal kizárásra kerül. A frissítőpontot elhagyva a futónak biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a következő frissítőpontig elegendő. Személyes asszisztenciát a futók kizárólag a frissítőpontokon vehetnek igénybe. Versenyen kívüli személy nem kísérheti a futót.

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

A Salomon Szentendre Trail résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden futónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell minden futónak kiegészítenie a felszerelését.

MOBILTELEFON BEKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN
MINIMUM 1 LITERES VÍZTARTÁLY ÉS POHÁR, VAGY MINIMUM KÉT FÉL LITERES KULACS
FÉNYKÉPES IGAZOLVÁNY
SZÉL VAGY ESŐKABÁT A FUTÓ MÉRETÉBEN
02

REGISZTRÁCIÓ

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

2021.11.02. – 2022.04.01. – 25.500 Ft / 80 EUR

A REGISZTRÁCIÓ MÓDJA

A versenyre való regisztrációval a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját. Regisztrálni kizárólag az ultratrail.hu oldalon keresztül lehet, 2021. november 2. 12 órától. Az esemény helyszínén regisztrációra nincs mód. A regisztrációs díjat kizárólag bankkártyával lehet megfizetni. A verseny létszámlimitje: 500 fő

A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELEI

A versenyre történő regisztráció kizárólag a jelzett időszakon belül lehetséges. A regisztráció akkor válik érvényesé, ha a regisztrációs díj beérkezik. 2022.04.01. 12 óra után regisztrációt nem áll módunkban elfogadni. A regisztráció lezárta utáni indulásról lásd a Charity menüpontot.

REGISZTRÁCIÓ LEMONDÁSA

A regisztrációt kizárólag emailben ([email protected]) lehet lemondani, 2022. április 1. 12.00 óráig. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. 2022. április 1. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt lemondani. Lemondási határidők és a regisztrációs díj visszatérített százaléka: 80% - december 31-ig, 60% - február 29-ig, 40% -március 31-ig, 0% - április 1 től….

REGISZTRÁCIÓ ÁTADÁSA

A regisztrációt más személy részére kizárólag emailben ([email protected]) lehet átadni, 2022. május 15. 12.00 óráig. A regisztrációs idő utáni (2022. április 1.) átadásoknál a póló méreten változtatni nem tudunk. A regisztráció átadásának költsége nincs. Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb. 2022. május 15. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt átadni.

TÁVMÓDOSÍTÁS

Távmódosításra csak akkor van lehetőség, ha a kívánt távon van szabad hely (a szabad helyek száma a regisztrációs felületen látható). A távváltoztatási kérelmet kizárólag emailben ([email protected]) lehet kérni, 2022. május 15. 12.00 óráig. Távváltoztatás hosszabb távra: ha a versenyző hosszabb távra szeretné módosítani a regisztrációját, köteles a két táv közti nevezési díj különbözetet átutalással megfizetni. Távváltoztatás rövidebb távra: ha a versenyző rövidebb távra szeretné módosítani a regisztrációját, a két táv közti nevezési díj különbözetet a szervezők nem fizetik vissza.

A REGISZTRÁCIÓS DÍJ TARTALMA

A rajtcsomagban Salomon technikai póló, karmelegítő, vagy csősál (választható) /// névreszóló rajtszám /// itiner /// időmérés /// frissítés a verseny során /// ingyenes képek /// a teljesítőknek FNSHR érem vagy hűtőmágnes (választható) /// masszázs, zuhanyzási lehetőség és meleg étel a célban /// 27% ÁFA /// a verseny.

RAJTCSOMAG ÉS RAJTSZÁM

A rajtcsomag átvételkor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagod nem tudod átvenni! A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elöl kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni: rajt- és célterületre frissítőpontokra poggyászmegőrzőhöz pihenőterületre, zuhanyzóhoz, masszázshoz valamint meleg ételhez a célban.

IDŐMÉRÉS

Az időmérés CheckpointSystem chippel történik. Az időmérő chip letéti díja 5.000 Ft, melyet rajtcsomagátvételkor kell letétbe helyezni. Pontos összeget kérünk, 1 darab 5.000 Ft-os bankjegyet. A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként. A letéti díjat a chip leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A chip megőrzése és visszajutattása a versenyző felelőssége.

VERSENY A VERSENYBEN: COMPRESSPORT CALF RUSH

A Compressport Calf Rush-ra külön regisztrálnod nem kell, azon minden, a Salomon Szentendre Trailen induló és célba érő nő és férfi futó automatikusan részt vesz. Az a nő és férfi aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a Nagy-Villám (időmérőpont 25.5 km-nél) – Borjúfő (időmérőpont 29 km-nél) szakaszt, 1-1 Compressport Full Leg-et nyer.

03

FRISSÍTÉS ÉS ELSŐSEGÉLY

FRISSÍTŐPONTOK

14.7 km – Pilisszentlászló /// 23.3 km – Visegrád (folyadék) /// 34 km – Pap-rét /// 47.3 km Skanzen (folyadék)

FRISSÍTŐPONTOK MŰKÖDÉSE

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kólát, sós és édes kekszeket, csokoládét, banánt, almát,kovászos uborkát, olivabogyót, aszalt gyümölcsöt, kolbászt, kenyeret és sajtot kínálunk. A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz. Legyél zöld, legyen saját poharad!

ELSŐSEGÉLY PONTOK

Az útvonalon több elsősegélypontot működtetünk, ahol szakképzett személyzet látja el a sérülteket. Ezeket a pontokat az itineren és a rajtszámon is láthatod. Ha megsérülsz és nem tudod folytatni a versenyt, hívd a rajtszámon látható telefonszámot! Ne feledd, hogy a terep nehézsége miatt a segítség lassabban érkezhet mint lakott területen. Minden résztvevő kötelessége a segítségnyújtás! Az elsősegélypont személyzete jogosult kizárni a versenyből bármely résztvevőt, aki sérülése okán nem tudja folytatni a versenyt.

04

ELLENŐRZŐPONTOK ÉS LIMITIDŐK

ELLENŐRZŐPONTOK

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.

LIMITIDŐ

A verseny limitideje 10 óra. Az ellenőrzőpontok limitideje megtalálható a Kézikönyvben és az itineren. A limitidőket úgy kalkuláltuk, hogy a max limitidőket teljesen kihasználva lehessen teljesíteni a versenyt. Az a résztvevő, aki limitidő után ér be egy ellenőrzőpontra, a versenyt nem folytathatja. A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt vagy módosítsák a limitidőket.

05

SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

PIHENŐHELY ÉS ZUHANYZÓK

A szervezők pihenőhelyet és zuhanyzót működtetnek a rajtcsomag felvételi helyen. Itt található a résztvevők számára ingyenesen igénybe vehető masszázs is.

ÚTVONALJELÖLÉS

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük. Az éjszakai szakaszon a tájékozódást fényvisszaverő szalaggal is segítjük.

BÜNTETÉS ÉS KIZÁRÁS

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint: Az útvonal komoly levágása: 1 óra büntetés. /// Az útvonal rövid levágása: 15 perc büntetés. /// Hiányos kötelező felszerelés: Azonnali kizárás. /// Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása: Azonnali kizárás. /// Szemetelés: Azonnali kizárás. /// Tiszteletlen viselkedés: Azonnali és életre szóló kizárás. /// Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…): Azonnali és életre szóló kizárás. /// Rajtszám letakarása: 15 perc büntetés. /// Rajtszám helytelen viselése: 15 perc büntetés. /// Ellenőrzőpont kihagyása: Azonnali kizárás. /// A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása: Azonnali kizárás. /// Limitidőn túli beérkezés: Azonnali kizárás. /// Segítségnyújtás elmulasztása: Azonnali kizárás. /// A 15 perces és 1 órás büntetés az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz a résztvevőnek meg kell állnia, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatja. /// A táblázatban nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.

ÓVÁS

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

HELYSZÍNEK ÉS ÚTVONAL MÓDOSÍTÁSA, A VERSENY TÖRLÉSE

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2021. április 1. előtt törölni kell, a Szervezők a következő 3 opciót kínálják fel a regisztrált futók számára:

  1. A regisztráció átirányítható a 2023-as UTH-ra. Ebben az esetben a 2022-es nevezési díjuk teljes egészében fedezi a 2023-es versenyen való részvételt, melyre garantált a helyük.
  2. Egy, a Szervezők által vezetett folyószámlára kerül a befizetett nevezési díjuk, amit időkorlát nélkül, teljes egészében felhasználhatnak más, a Szervezők által rendezett versenyen. Ebben az esetben nincs garantált helyük a 2023-es UTH-n.
  3. Kérik a nevezési díjuk 50%-nak visszautalását..

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2022. április 1. és 2022. május 20 között törölni kell, nevezési díjat a Szervezők nem fizetnek vissza, de a befizetett nevezési díjak 50%-a időkorlát nélkül felhasználható bármely, a Szervezők által rendezett versenyen.

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2022. május 20. után törölni kell, a Szervezők semmilyen módon nem tudnak visszautalni/jóváírni a befizetett nevezési díjakból a regisztrált futók számára.

KÉZIKÖNYV

A Kézikönyv, mely tartalmazza a rajt/cél, rajtcsomag felvétel, és poggyászmegőrzés helyét, limitidőket, az elsősegélyhelyek, ellenőrző és frissítőpontok helyét valamint a verseny útvonalát letölthető 2022. május 1-től.

FOTÓK & VIDEÓK

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

ÁLLATOK

Tilos a versenyen bármilyen állattal indulni.

MAMUTFENYŐ SZINTŰ TÁMOGATÓNK

TÖLGYFA SZINTŰ TÁMOGATÓINK

NYÍRFA SZINTŰ TÁMOGATÓINK

HIVATALOS BESZÁLLÍTÓINK

MÉDIA PARTNEREINK

TRAIL PARTNEREINK