Image Alt

Ultratrail.hu

SALOMON UTH® 2023 LEGFONTOSABB ADATOK ÉS VÁLTOZÁSOK

 

Először a két legfontosabb dátum:

A 2023-as Salomon UTH időpontja május 27-28.

A regisztráció 2022 november 2-án (szerda) délben indul.

 

A 2023-as Salomon UTH®-n már 7 versenyszám lesz:

Legfontosabb változás tehát, hogy a jövő évi UTH-n, lesz két új táv.

 

Salomon Vertical 500

A Szentfa-kápolna és a Prédikálószék között, mely a pünkösdi hétvége szombat reggelén zajlik majd. Táv 2.5 kilométer 500 méter szintemelkedéssel. Ugye ez ismerős lehet azoknak, akik régóta futnak velünk, hiszen ezt a versenyt önálló versenyként két alkalommal már megrendeztük (2015,2016),de most az UTH keretein belül kerül rá sor. Fontos megemlíteni, hogy a teljesítők nem olyan érmet kapnak, mint a többi táv teljesítői. Szóval, ha éremgyűjtő vagy, és ez számít neked, akkor azzal kalkulálj, hogy másmilyen érmet kapsz. Az érmet ide kattintva tudod megnézni. Létszámlimit 100 fő.

 

Salomon Twin Peaks Trail

Ez gyakorlatilag az UTH utolsó 22 kilométere, benne a rettegett két tüskével, ezért lett a verseny neve Twin Peaks Trail. A teljes táv 22 kilométer, szintemelkedés 685 méter. Az útvonalon egy frissítőpont lesz, a Skanzen pont. Rajt szombat délután 5 óra, a versenyzőket busszal visszük a rajtba, mely Pilisszentlászló közelében a Hegytető parkolóban lesz. Innen 2 kilométer aszfalt a Pap-rétig, tehát lesz ideje széthúzódni a mezőnynek. A nevezési díjban benne van a buszos kirándulás ára, légyszi ne menjetek egyenként kocsival! Létszámlimit 300 fő

 

További változások és hírek
 • A 650/750* ITRA pontnál többel rendelkező futók az UTH vendégei (650 a nők, és 750 a férfiak esetében).
 • A Salomon Visegrád Trail útvonalának az elejét módosítottuk. A rajt utáni 3 kilométer változik csak, onnantól egészen a célig a régi ösvényeken halad majd az útvonal. A változás oka, hogy így nem kell kétszer keresztezni a forgalmas panoráma utat. A versenykiírásban már az új útvonal van, lehet csekkolni, ha edzésként futod az útvonalat, akkor arra fuss!
 • Az UTH és a Szentlászló Trail távokat érintő változás, hogy 2-2 frissítőponton lesz gél és szelet a Squeezy Sport Nutrition jóvoltából.
 • Az összes távot érinti, hogy a Skanzen folyadékpontból teljes frissítőpont lesz. Így tehát a cél előtt 6.5 kilométerrel még nyomhatsz egy kis szilárdat, ami majd berepít a célba.
 • Ugyancsak az összes távot érintő változás, hogy a Skanzen frissítőpont nyitvatartása 15 perccel nő (persze ezzel a célig tartó szakaszé 15 perccel csökken).
 • A nevezési díjakat euróban adtuk meg és így is kell majd befizetni. Ennek az oka a drasztikus árfolyamnövekedés.

 

Regisztráció

A 2023-as UTH kedvezményes regisztrációs időszaka november 2-től november 30-ig tart. Ebben az időszakban a három hosszabb távra 10, a három rövidebbre 5 euróval olcsóbban nevezhetsz.

 

Az összes táv létszámlimitje és nevezési díja:

A Szentlászló Trail-t leszámítva mindenhol csökkentek a létszámok. A csökkentés oka a két új táv, és az útvonal kisebb terhelése.

 • Salomon UTH: 300 fő – 100/110 EUR
 • Salomon Szentlászló Trail: 300 fő – 90/100 EUR
 • Salomon Szentendre Trail: 500 fő – 75/85 EUR
 • Salomon Visegrád Trail: 500 fő – 60/65 EUR
 • Salomon Twin Peaks Trail: 300 fő – 45/50 EUR
 • Salomon Vertical 500: 100 fő -35/40 EUR
 • Salomon Kids-Trail Szentendre létszámlimit nincs – 5 EUR*

*A Salomon Kids-Trail bevételét a Mosolygós Bölcsődésekért Alapítvány kapja.

 

Nevezési, lemondási, távmódosítási, átadási idők

Módosultak a nevezési (április 20-ra), lemondási (április 15-re) a távmódosítási illetve az átadás időszakok végei (május 5-re). Mindegyik közelebb került a verseny napjához, reméljük így kevesebben lesznek, akik sérülés, vagy más ok miatt nem tudnak indulni a versenyen, de már lemondani, vagy átadni sem tudják a nevezésüket.

 

Várandósági szünet

Akik a regisztrációs időszakban lesznek várandósok, azok átvihetik a regisztrációjukat az 1, vagy 2 évvel későbbi versenyre.

 

Girls only

Nem újdonság, hiszen már egy ideje így van nálunk, de azért megemlítjük, hogy az UTH női versenyzői szükség esetén higiéniás termékeket kérhetnek a frissítőpontokon.

 

Rajtcsomag és Finisher ajándék
 • A Rajtcsomag ajándék: póló, karmelegítő, vagy csősál.
 • A Finisher ajándék : FNSHR érem vagy hűtőmágnes. Anyaguk és méretük azonos, csak a hűtőmágnesen nincs szalag, és a hátulján mágnes van.
 • A Vertical 500 teljesítői érme más mint a többi távé! Az érmet ide kattintva tudod megnézni.

 

Célbaérés után:
 • Alkoholmentes normál, vagy alkoholmentes gyümölcsös sörrel várunk (a regisztráció során választhatsz).
 • Húsos, vegetáriánus, vagy vegan glutén free célkaját kapsz (a regisztráció során választhatsz).
 • Ha valamelyik ultra távon indultál, akkor ingyenes masszázzsal várunk a Versenyközpontban.