x

Ultratrail.hu

RENDEZŐI ÖSSZEFOGLALÓ / 2023

A verseny, ami felnőtt a feladathoz. Már a verseny hétvégéjén is sokan mondták, hogy mennyire gördülékeny, szervezett volt az UTH, de a kérdőívben is ez a legtöbbet ismétlődő vélemény. Nos, én is így éreztem. Nem tudjátok, de az UTH-n minden területnek vannak vezetői (útvonal, logisztika, rajt-cél, versenyközpont, önkéntesek) és a frissítőpontoknak is dedikált főnökeik vannak. A legtöbben már évek óta dolgoznak az adott területen, összeszokott, összecsiszolódott mostanra a társaság. Ez, és a megfelelő előkészítés köszönt vissza az idei versenyen, ezért jött ez az értékelés tőletek. Az előkészítés oroszlán részét Bobek végezte, így a rendezői összefoglalók végén ezentúl két név szerepel majd:
Bobek & Csanya

 

A 2023-as Salomon UTH-ra 34 országból 1340 regisztráció érkezett, közülük 231 volt külföldi. A versenyt több mint 300 önkéntes segítségével bonyolítottuk le.

 

Idén két új táv debütált: Salomon Vertical 500 és a Twin Peaks Trail. Az előbbi egy 2.3 kilométeres uphill, az utóbbi pedig az útvonal utolsó 22 kilométerén fut végig, így a rövidebb távok kedvelői is belekóstolhattak az UTH élménybe. A két új táv sikeresen vette az első akadályt, így mindkettő megmarad, új versenyszámmal pedig nem fog bővülni a jövő évi kínálat, de vannak más terveink…

 

Népszerű újdonság volt a trail tattoo, a szendvicsek az ultra távok pontjain, a két Squeezy gél pont, és az FNSHR matrica a start póló hátára, utóbbit majdnem a mezőny fele kérte.

 

Népszerűtlen volt a túl hosszú várakozási idő a Salomon Visegrád Trail és a Twin Peaks Trail rajtjaiban, ezen dolgoznunk kell még, illetve a csalános rész az UTH és a Szentlászló Trail útvonalában a Lepence frissítőpont után. Ezt a szakaszt megpróbáljuk kiváltani egy másik ösvénnyel, a szándék megvan, a Nemzeti Park engedélyére várunk.

 

A kiküldött kérdőívet 580-an töltötték ki (a megadott válaszokból el is kezdtük az infografikát, hamarosan láthatjátok majd a verseny statisztikáját), köszönjük, hogy ilyen sokan szántatok rá időt, hiszen a verseny fejlődéséhez elengedhetetlen a versenyzők visszajelzése.

 

Köszönjük a befogadó városok – Szentendre, Visegrád, és Pilisszentlászló – és a verseny támogatóinak – Salomon, Compressport, Garmin, Leki, Maratonman DEPO, Petzl, Rudy Project, Runner’s World Magazin, Squeezy Sportnutrition, Profirent – lelkes és kitartó segítségét, és végül, de nem utolsósorban a több mint 300 önkéntes munkáját.

 

A 2024-es Salomon UTH május 18-19-én kerül megrendezésre, a regisztráció idén november 2-án indul. Reméljük, hogy sokan visszatértek majd, és újra együtt leszünk Pünkösd hétvégéjén!

Bobek & Csanya