x

Ultratrail.hu

NYÍRFA SZiNTŰ TÁMOGATÓNK A SQUEEZY

SQUEEZY, a világ első energia zseléjének története.

…minden egy őrült ötlettel kezdődött. #truestory

Dr. Timothy Noakes, a dél-afrikai Cape Town-i Egyetem sportpedagógia és sporttudományok professzora, a  80-as évek közepén egy zseniális ötlettel tört elő:

Rendkívül ambiciózus maratonfutóként tisztában volt azzal, hogy a kondícióval kapcsolatos problémák a szervezet hiányos szénhidrátellátásával állnak kapcsolatban, majd feltette magának a döntő kérdést:

Hogyan láthatnám el a szervezetem edzések, illetve a versenyek előtt és közben gond nélkül a számomra szükséges energiával?

 

Így kezdődött el a világ első energia zseléjének története:

1987-ben csapatával kifejlesztett egy olyan zselét, ami koncentrált üzemanyagforrásként szolgálhatott a sportolóknak. A kérdés már csak az volt:

Hogyan lehet ezt a zselét a lehető legkönnyebben a szervezetbe juttatni akár sportolás közben is?

Ennek érdekében, Noakes és csapata egy kis műanyag tasakot fejlesztett ki, melyből a zselé gond nélkül, közvetlenül a szájba juttatható – azaz „kinyomható”. Így a termék nevét is az angol „to squeeze” – azaz „kinyomni” szóra alapozták: SQUEEZY.

 

Miután megindult a gyártás Németországban és 1993-ban a terméket bevezették az európai piacra, a sportolók körében rendkívül felkapott lett. Akkoriban az energia zselé kifejezés teljesen összefonódott a SQUEEZY-vel, hisz egyedülálló volt a piacon.

 

Azóta a SQUEEZY márkát már a világ több, mint 40 országában forgalmazzák, kínálata több innovatív termékkel bővült, melyek segítenek a sportolóknak a terhelések minden fázisában, legyen a cél az energia pótlás, hidratáció, regeneráció, vagy súlykontroll.

 

„MINDEN, AMIRE A SZERVEZETNEK SZÜKSÉGE VAN – SE TÖBB, SE KEVESEBB.”

Sportolóként talán számodra is az egyik legfontosabb egy edzés / verseny során, hogy kizárólag a lényegre tudj koncentrálni – teljesítmény, jó közérzet mellett.

Éppen ezért, a fenti mottót követve a SQUEEZY termékek összetételét arra korlátozták, hogy csak azt tartalmazzák, amire éppen akkor valóban szükséged van.

Talán ennek is köszönhető, amit a több száz pozitív visszajelzés is megerősít: hogy a SQUEEZY termékek hatékonyak, gyomorkímélőek és jól emészthetőek.

Ezeket neked is ki kellene egyszer próbálnod:

  • valamelyik „tényleg sós” energia zselénket: sós-paradicsom, sós-karamell (új)
  • a világ első sportolóknak készült „gumicukrát”: Energy fruit Gum
  • csak „legurítod és kész” folyékonyabb energia zselénk: Drink Gel
  • az ultra távok „titkos fegyverét” az izmoknak: vegán 100% Pure Amino (Master Amino Pattern – több, mint BCAA)
  • a sportolók súlykontroll ételét: ATHLETIC (GI < 20), ha zsírt akarsz égetni, izomveszteség nélkül, miközben az energiaszinted is megmarad

Ahol megtalálod a termékeinket:

Viszonteladó partnereinknél, vagy irány a RUNNABE standja a terepfutás.hu versenyeken, de jöhetsz majd hozzánk is, akár online a www.simplesport.hu -n.

Sok sikert!
#upgradeyourself

 

 

Add Comment