SALOMON SZENTLÁSZLÓ TRAIL

84

kilométer

250

futó

Rajtidőpont

2019. június 9. 02:00

Kvalifikáció

A Salomon Szentlászló Trail teljesítése 3 UTMB /  ITRA pontot ér.
3100

méter szintemelkedés

0

eldobott pohár

Szintidő

17 óra

Díjazás

Minden teljesítő FNSHR érmet kap, távonként az első 3 nő és férfi külön díjazást kap. A szintidőn túl beérkezők nem kapnak díjazást.

ÚTVONAL

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyző felkészültsége

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá, valamint hegyi jártassággal kell rendelkeznie. Külső segítség nélkül kell kezelnie pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat és tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.

Félig önellátó esemény

Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a futó két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy az időjárás okozta) önmaga oldja meg. Ehhez a következőket kell betartania minden futónak: A verseny kezdetétől a végéig magánál kell tartania a kötelező felszerelését (lásd felszerelések). A pályabírók a verseny ideje alatt bármikor ellenőrizhetik azt. Az a futó aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnal kizárásra kerül. A frissítőpontot elhagyva a futónak biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a következő frissítőpontig elegendő. Személyes asszisztenciát a futók kizárólag a frissítőpontokon vehetnek igénybe. Versenyen kivüli személy nem kísérheti a futót.

Kötelező felszerelés

A Salomon Szentlászló Trail résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden futónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell minden futónak kiegészítenie a felszerelését.

Fejlámpa tartalék elemekkel

Mobiltelefon bekapcsolt állapotban

minimum 1 literes víztartály és pohár, vagy minimum két fél literes kulacs

kabát a futó méretében

fényképes igazolvány

izolációs fólia, minimum 140 x 200 cm

Ajánlott felszerelés

Készpénz

váltóruha

napkrém

REGISZTRÁCIÓ

REGISZTRÁCIÓS DÍJ

2018.11.01. – 2019.04.01. – 21.000 Ft / 75 EUR

A regisztráció módja

A versenyre való regisztrációval a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját. Regisztrálni kizárólag az ultratrail.hu oldalon keresztül lehet, 2018. november 1. 12 órától. Az esemény helyszínén regisztrációra nincs mód. A regisztrációs díjat kizárólag banki vagy PayPal átutalással lehet megfizetni. A postai befizetéseket adományként kezeljük. A verseny létszámlimitje: 250 fő.

A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELEI

A versenyre történő regisztráció kizárólag a jelzett időszakon belül lehetséges. A regisztráció akkor válik érvényesé, ha a nevezési időszaknak megfelelő regisztrációs díj a megadott számlára 4 napon belül (de legkésőbb 2019. április 4. 12.00-ig) beérkezik. Ha a regisztráció utáni 4. napon nem érkezett be a regisztrációs díj, töröljük regisztrációdat. A regisztrációs időszakok végén azokat a regisztrációkat, amihez nem tartozik befizetés, töröljük. 2019.04.01. 12 óra után regisztrációt nem áll módunkban elfogadni. A regisztráció lezárta utáni indulásról lásd a Charity menüpontot. A regisztrációs díjat a következő számlára kérjük átutalni: Budapest Bank 10101126-57307300-01004000 mollis pluvia kft.

A REGISZTRÁCIÓ LEMONDÁSA

A regisztrációt kizárólag emailben (hello@ultratrail.hu) lehet lemondani, 2019. március 1. 12.00 óráig. Ebben az esetben a regisztrációs díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 3.000 Ft / 10 Euro kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. 2019. március 1. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt lemondani.

A REGISZTRÁCIÓ ÁTADÁSA

A regisztrációt más személy részére kizárólag emailben (hello@ultratrail.hu,a számlaszám megadásával) lehet átadni, 2019. május 1. 12.00 óráig. A regisztrációs idő utáni (2019. április 1.) átadásoknál a póló méreten változtatni nem tudunk. A regisztráció átadásának költsége nincs.  Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb. 2019. május 1. 12.00 óra után nem lehet a regisztrációt átadni.

A REGISZTRÁCIÓS DÍJ TARTALMA

Salomon technikai póló (a rajtcsomagban) /// névreszóló rajtszám /// itiner /// időmérés  /// frissítés a verseny során ///egyéni csomag kiszállítása  Lepencére /// meleg étel Pilisszentlászlón /// ingyenes képek /// FNSHR érem (a teljesítőknek) /// masszázs, zuhanyzási lehetőség és meleg étel a célban /// 27% ÁFA /// a verseny.

Rajtcsomag és rajtszám

A rajtcsomag átvételkor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagod nem tudod átvenni!  A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elöl kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni: rajt- és célterületre /// frissítőpontokra /// egyéni frissítődhöz ///   poggyászmegőrzőhöz /// pihenőterületre /// zuhanyzóhoz ///masszázshoz /// valamint meleg ételhez a célban.

Időmérés

Az időmérés CheckpointSystem chippel történik. Az időmérő chip letéti díja 5.000 Ft, melyet rajtcsomagátvételkor kell letétbe helyezni. Pontos összeget kérünk, 1 darab 5.000 Ft-os bankjegyet. A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként. A letéti díjat a chip leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A chip megőrzése és visszajutattása a versenyző felelőssége.

Verseny a versenyben: Suunto Sprint

A Suunto Sprintre-re külön regisztrálnod nem kell, azon minden, a Salomon Szentlászló Trail-en induló (és célba érő) nő és férfi futó automatikusan részt vesz. Az a nő és férfi aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a Dömös (frissítőpont) – Prédikálószék (időmérőpont) szakaszt (2.5km / 500m+), 1-1 Suunto Ambit 3 Run HR órát nyer.

FRISSÍTÉS ÉS ELSŐSEGÉLY

Frissítőpontok

20.2 km – Dobogókő /// 26.2 km – Dömös (folyadék) /// 36 km – Lepence /// 44.9 km – Pilisszentlászló /// 53.5 km – Visegrád (folyadék) /// 64.2 km – Pap-rét /// 77.5 km Skanzen (folyadék)

Egyéni frissítő

Az egyéni frissítődet csak a rajtcsomagban kapott tasakban tudod leadni a rajtcsomagfelvételi helyen. A tasakra jól láthatóan ragaszd fel el a matricát és lezárt állapotban add le! (Nem szállítunk ki semmilyen tárgyat ami nem fér bele a tasakba.) Az egyéni frissítőket a rajtcsomagfelvételi időkben tudod leadni (lásd Program). A tasakokat a szervezők szállítják ki Lepencére (36km), ahol a rajtszámod alapján kapod majd meg. Ha nem használod fel teljes egészében a tartalmát, a pont zárása után visszaszállítjuk Szentendrére. Az egyéni frissítő visszavétele Szentendrén: A tasakot kizárólag a rajtszámod felmutatásával kapod vissza a csomagleadásnál, június 9-én 21 óráig. A fel nem vett tasakokat a résztvevő kérésére és költségére postázzuk június 30-ig, ezután jótékony célra fordítjuk.

Frissítőpontok működése

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A kézikönyvben pontosan megadjuk a frissítőpontok elhelyezkedését. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kólát, sós és édes kekszeket, csokoládét, banánt, almát, kovászos uborkát, olivabogyót, aszalt gyümölcsöt, kolbászt, kenyeret és sajtot kínálunk. Pilisszentlászlón meleg ételt kapnak a futók. A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz. Legyél zöld, legyen saját poharad!

Elsősegély pontok

Az útvonalon több elsősegélypontot működtetünk, ahol szakképzett személyzet látja el a sérülteket. Ezeket a pontokat az itineren és a rajtszámon is láthatod. Ha megsérülsz és nem tudod folytatni a versenyt, hívd a rajtszámon látható telefonszámot! Ne feledd, hogy a terep nehézsége miatt a segítség lassabban érkezhet mint lakott területen. Minden résztvevő kötelessége a segítségnyújtás! Az elsősegélypont személyzete jogosult kizárni a versenyből bármely résztvevőt, aki sérülése okán nem tudja folytatni a versenyt.

ELLENŐRZŐ PONTOK ÉS LIMITIDŐK

Ellenőrzőpontok

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.

Limitidő

A verseny limitideje 17 óra. Az ellenőrzőpontok limitideje megtalálható a Kézikönyvben és az itineren. A limitidőket úgy kalkuláltuk, hogy a max limitidőket teljesen kihasználva lehessen teljesíteni a versenyt. Az a résztvevő, aki limitidő után ér be egy ellenőrzőpontra, a versenyt nem folytathatja. A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból megállítsák a versenyt vagy módosítsák a limitidőket.

SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

Pihenőhely és zuhanyzók

A szervezők pihenőhelyet és zuhanyzót működtetnek a rajtcsomag felvételi helyen. Itt található a résztvevők számára ingyenesen igénybe vehető masszázs is.

Útvonaljelölés

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük. Az éjszakai szakaszon a tájékozódást fényvisszaverő szalaggal is segítjük.

Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint: Az útvonal komoly levágása – 1 óra büntetés /// Az útvonal rövid levágása – 15 perc büntetés /// Hiányos kötelező felszerelés – Azonnali kizárás /// Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása – Azonnali kizárás /// Szemetelés – Azonnali kizárás /// Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás /// Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás /// Rajtszám letakarása – 15 perc büntetés /// Rajtszám helytelen viselése – 15 perc büntetés /// Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás /// A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás /// Limitidőn túli beérkezés – Azonnali kizárás /// Segítségnyújtás elmulasztása – Azonnali kizárás /// A 15 perces és 1 órás büntetés az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz a résztvevőnek meg kell állnia, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatja. A táblázatban nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.

Óvás

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt. Ha a verseny előtti 15 napon belül, kívülálló események miatt a versenyt törölni kell, a Szervezők a regisztrációs díj 50%-át utalják vissza a résztvevők számára. Ha a versenyt időjárási okokból vagy bármilyen más okból törölni kell vagy meg kell szakítani, a regisztrációs díjat a Szervezők nem utalják vissza a résztvevők számára.

Kézikönyv

A Kézikönyv, mely tartalmazza a rajt/cél, rajtcsomag felvétel, és poggyászmegőrzés helyét, limitidőket, az elsősegélyhelyek, ellenőrző és frissítőpontok helyét valamint a verseny útvonalát letölthető 2019. május 1-től.

Fotók, videók

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

Állatok

Tilos a versenyen bármilyen állattal indulni.